 |
1395/6/7
دلار آمریکا (به انگلیسی: United States dollar) واحد پول رسمی ایالات متحده امریکا است. کنگره ایالات متحده امریکا در ۶ ژوئیه 5871
(که در آن زمان، تنها یک مجلس بود) به اتفاق آرا دلار را واحد پول آن کشور
قرار داد. پیش از استقلال ایالات متحده یعنی در ۴ ژوئیه ۱۷۷۶، پول
انگلستان (لیره) در ۱۳ مهاجر نشین انگلیسی آمریکای شمالی رایج بود. در
جریان انقلاب، آمریکائیان سکه نقرهای اسپانیا به نام «دلار» را که در
مکزیک رایج بود وسیله داد و ستد قرار داده دادند و به همین دلیل نام پول
ملی خود را «دلار» گذاشتند. سکه دلار نقرهای از قرن چهاردهم بیش از سه قرن
به نام تالر، دالر، تلار و دلار» در اروپا رایج بود که اسپانیاییها آن را حفظ کردند و به مستعمرات خود در قاره آمریکا منتقل ساختند.
علامت $ برای دلار آمریکا و بسیاری از کشورهای دیگر استفاده میشود. در قرن ۱۸ میلادی ps برای پزو
استفاده میشد و به مرور دور حرف s و p به هم چسبیده شده و علامت $ را
تشکیل دادند. اس با خط عمودی «$» که علامت بینالمللی دلار است نیز از
اسپانیاییها اقتباس شده که پول خود را با علامت P (پی) مشخص میکردند و
این "P" در آمریکای شمالی به تدریج و در جریان نوشتن به شکل «$» درآمد.
|
|
|
 |
1395/6/7
یورو (به الفبای لاتین: euro) (نماد: €؛ کد ایزو: EUR) واحد پول کشورهای منطقه یورو است که شامل ۱۹ کشور از ۲۸ عضو اتحادیه اروپا میباشد. استفاده از یورو در اول ژانویه سال ۲۰۰۲ رسماً در کشورهای آلمان، فرانسه، بلژیک، اتریش، اسپانیا، پرتغال، یونان، ایتالیا، ایرلند، لوکزامبورگ، هلند و فنلاند آغاز شد و اکنون در کشورهای زیر در جریان است:
آلمان اتریش اسپانیا استونی اسلواکی اسلوونی ایتالیا ایرلند بلژیک پرتغال فرانسه فنلاند قبرس لوکزامبورگ مالت هلند یونان لتونی لیتوانی ایده واحد پول یکسان، نخستین بار توسط ژاک دلور، وزیر اقتصاد سابق فرانسه که از سال ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۵، ریاست کمیسیون اروپا را به عهده داشت، ارائه شد. هدف این بود که هویت اروپایی در بازارها تقویت شده و تثبیت قیمتها، رشد اقتصادی و منافع تجاری نصیب اعضا شود. دلور در گزارشی که در سال ۱۹۸۹ ارائه داد، واحد پول مشترک را یک هدف پولی مشترک توصیف کرد که تاحدی موجب رهایی کامل از جنبشهای سرمایهداری خواهد شد. واحد پول یورو که بزرگترین قدرت تجاری دنیا را شکل داد، با هدف وصلکردن کشورهای اروپایی برای مقاصد تجاری و سیاسی، یورو در بحبوحه آشوبهای سیاسی و اقتصادی به وجود آمد؛ دیوار برلین در سال ۱۹۸۹ فروریخته بود و آلمانها در اندیشه اتحاد بودند، در شرق اروپا بساط کمونیسم برچیده شده بود و منطقه شاهد فراز و فرودهای بسیار بود. با پایان جنگ جهانی دوم، اتحادیه اروپا تأسیس شده بود اما اقتصاد منطقه در مسیر تک قطبیشدن حرکت میکرد. پیمان ماستریخت در تاریخ ۷ فوریه ۱۹۹۲ در یکی از شهرهای هلند به نام ماستریخت به امضا رسید و از سال ۱۹۹۳ به اجرا درآمد. این معاهده، ساختار یک واحد پول مشترک را طراحی کرد؛ نماد این ارز جدید از حرف اپسیلون در الفبای یونانی (e) الهام گرفت و از سال ۲۰۰۱، سکهها و اسکناسهای آن توسط بانک مرکزی اروپا منتشر و وارد بازار شد.
|
|
|
 |
با درود و عرض ادب در اینجا میخواهیم به معرفی معتبر ترین سامانه انتقال وجه الکترونیکی بپردازیم . در ابتدا چکیده ای از شرکت پی پال : - نوع شرکت : سهامی عام - تاریخ تاسیس شرکت : 1998 - دفتر مرکزی : ایالت کالیفرنیا , سان خوزه - اعضای هئیت مدیره : جان داناهو , مدیر عامل اجرایی شرکت ای بی - بنیانگذاران:
ایلان ماسک , پیتر تیل , کن هووری ,لوک نوسک ,مکس لوشینمعرفی شرکت : پیپل ( به انگلیسی : PayPal) یا پیپال یک شرکت آمریکایی است که در زمینه تجارت الکترونیکی و سامانه انتقال وجه الکترونیکی آن فعالیت میکند. سامانهٔ پیپال پرداخت و انتقال وجه را از طریق اینترنت و بصورت آنی ممکن میسازد و جایگزین مناسبی برای شیوههای سنتی نقل و انتقال وجه نقد همانند چک و حواله پولی است. پیپل یکی از بزرگترین شرکتهای پرداخت الکترونیکی در سرتاسر جهان است.
پیپل در سال ۱۹۹۸ تأسیس شد و عرضه اولیه سهام این شرکت در سال ۲۰۰۲ اتفاق افتاد. یک حساب پیپال میتواند از طریق حساب بانکی، دفاتر خدمات مالی و یا کارت اعتباری
شارژ شود. دریافتکنندگان از طریق پیپال نیز میتوانند پول خود را از
طریق چک، واریز به حساب خود در پیپال و یا واریز به حساب بانکی دریافت
کنند.
پیپال روند پرداخت برای خریدهای اینترنتی، سایتهای حراج و سایر
کاربردهای اقتصادی را با دریافت هزینه انجام میدهد. همچنین ممکن است برای
انتقال و دریافت پول نیز هزینهای دریافت دارد که بسته به مقدار پول جابجا
شده است. هزینهها بسته به نوع ارز انتقالی، شیوه انتقال، کشور ارسال
کننده، کشور دریافت کننده و مقدار پول جابجا شده متغیر هستند. همچنین
خریدهای انجام شده در سایت ای بی
با کارت اعتباری و از طریق پیپال، اگر فروشنده و خریدار هرکدام از نوع
ارز متفاوتی استفاده کنند، شامل هزینهای مازاد خواهد بود. پیپال از ضوابط
و قوانین بسیار سخت و دقیق مالی برخوردار است تا از پول شویی و انتقال
درآمدهای غیرمشروع جلوگیری کند. در سوم اکتبر ۲۰۰۲، پیپال به عنوان یک
شرکت جانبی کاملاً به مالکیت ای بی درآمد. دفاتر مرکزی پیپال در شهر سن هوزه، ایالت متحده امریکا و در مجاورت دفاتر شرکت ای بی مستقر هستند. امروزه پیپال در ۱۹۰ بازار فعالیت میکند و بیش از ۲۳۲ میلیون حساب
دارد که بیش از ۸۷ میلیون آن فعال هستند. پیپال به مشتریان اجازه میدهد
تا به ارسال، دریافت و نگهداری پول در ۲۴ ارز مختلف بپردازند. پیپال در ۲۱
کشور دفتر منطقهای دارد.
|
|
|
|